Ons Verhaal: Van Passie tot Perfectie
De Vonk: Meer dan alleen Gebak
Er was eens een meisje dat met liefde, of noem het maar passie voor eten, maar vooral dessert een wonderlijke reis maakt. Ik ben Raïssa Van Damme, en mijn verhaal begint, net zoals zoveel goede verhalen in mijn eigen keuken. Jarenlang bakte ik met veel plezier voor iedereen om me heen: mijn gezin, familie, vrienden en collega's. Ik ben mama van 2 toffe kindjes. Als zij ‘s avonds slapen, kan ik me echt ontspannen in mijn keuken. Wat begon als een hobby, liep een beetje uit de hand…
Vooral de vraag naar gepersonaliseerde taarten, cupcakes en koekjes bleef toenemen. Ik zag een leegte: de behoefte aan eetbare kunstwerken die écht het verhaal en de ziel van een persoon of een moment vertellen. Ik wilde weg van de standaardoplossingen en de beste, meest unieke kwaliteit waarborgen. Dat was het moment waarop ik besloot de sprong te wagen en van mijn passie mijn bijberoep te maken, onder de naam La vie en biscuit.
De Unieke Combinatie: Ambacht ontmoet Maatwerk
Om mijn belofte van 100% personalisatie waar te kunnen maken, zocht ik naar een manier om snel en flexibel te kunnen schakelen. De oplossing vonden we in de techniek: we investeren in een 3D-printer en een printer voor eetbare inkt).
Hieruit ontstond onze geheime recept, en zo ook de splitsing in twee gespecialiseerde diensten, beide gericht op perfectie:
- La vie en biscuit: De ziel van het bedrijf, waar ik de koekjes, cupcakes en taarten bak in thema en decoreer met liefde, in overleg met jou.
- La vormerie: Ons label voor 3D-maatwerk. Hier ontwerpen en creëren we in eigen huis alle unieke caketoppers, koekjesvormen en decoratie-elementen die jouw gebak compleet maken.
Door deze unieke combinatie kunnen we vele wensen personaliseren. “ The sky is the limit”. We tekenen, ontwerpen, printen én bakken alles zelf. Dit zorgt ervoor dat jouw droom perfect wordt uitgewerkt – van de eerste idee tot het laatste, eetbare detail.
Onze Filosofie: Perfectie en persoonlijkheid
Mijn dagelijkse taak draait om de perfecte uitwerking. Ik bel en spreek af met klanten om ervoor te zorgen dat hun visie naadloos overgaat in een creatie van de hoogste kwaliteit.
Dit betekent dat ik de tijd neem die elk project verdient. Mijn wachtlijst is dan ook met momenten goed gevuld; voor grotere projecten is het belangrijk om tijdig contact op te nemen. Dit doe ik om telkens weer te garanderen dat je gebak, ongeacht de complexiteit, een perfect eindresultaat is.
De Mens Achter het Merk & De Toekomst
Naast het runnen van La vie en biscuit en La vormerie, ben ik de trotse mama van een gezinnetje met twee kindjes. Mijn lieve man helpt mij om alle ballen in de lucht te houden. Net zoals in mijn gezin, steek ik in elk project de liefde en toewijding die het verdient, altijd bouwend naar een perfect eindresultaat.
Ik blijf hard werken om mijn klanten gelukkig te maken. De hoogste kwaliteit en de perfecte personalisatie zullen altijd behouden blijven.
Wist je dat we met La vormerie ook gepersonaliseerde decoratie-elementen en ontwerpen voor allerhande zaken maken? Een selectie van deze items is ook direct te bestellen in onze webshop. Uiteraard mag je steeds een berichtje sturen indien jouw gewenste item nog niet in onze webshop zit.